Ik ben Sieneke Spiegel – de Boer

Componeren met tekst en beeld

Op zoek gaan naar balans in kleur, vorm, boodschap en de wensen van de klant, daar word ik blij van. Werken naar veelkleurigheid van een ontwerp en daarbij schoonheid blijven zoeken in duidelijkheid en eenvoud. Dat is wie ik ben. Ik ben Sieneke Spiegel en het is mijn missie om de wereld letterlijk een beetje mooier (op) te maken door vormgeving en dtp-werk. Nadat ik mijn talent voor dit werk meer dan tien jaar heb ingezet voor verschillende bedrijven, heb ik besloten koers te zetten naar een eigen bedrijf: Studio SIEN.

Van kinds af aan

Mijn passie voor creatieve vormgeving ontdekte ik al op de basisschool. Bij het maken van een werkstuk, genoot ik van het vormgeven en opmaken van de bij elkaar gezochte afbeeldingen en geschreven tekst. En nu nog kan ik me compleet verliezen in de creatieve en technische puzzel van het ontwerpen van huisstijlen en boeken. Ik ben een beelddenker. Waarbij ik altijd voor ogen heb de ander te laten zien.

Nuchter en puur

Door mijn jeugd in de Groningse veengebieden kreeg ik een nuchtere kijk op het leven mee. Die blik helpt me nu om mijn werk te ontdoen van allerlei opsmuk. Ik laat het er zijn in helderheid en eenvoud. Puur, eerlijk en betrouwbaar: dat is wie ik ben en dat zie je terug in mijn werk. Zo kleurrijk als mijn ontwerpen zijn, zo kleurrijk heb ik mezelf ook in de loop der jaren ontwikkeld. Vanuit Groningen verhuisde ik naar Zwolle. Daar volgde ik de opleiding tot grafisch vormgever.

Mezelf laten zien

In Zwolle vond ik de liefde en ontstond mijn gezin. Ook ontdekte ik er andere liefdes: voor spiritualiteit en zingeving, kunst, maatschappelijk verantwoord ondernemen, Dominicaans denken en bezinning. Ik kreeg er oog voor mijn sensitief en empathisch vermogen. Goed kunnen luisteren naar een klant is zo een kracht geworden in mijn werk. Ik durf mezelf te laten zien in mijn werk en in contact met anderen. Die kwetsbaarheid verbind ik met mijn vakmanschap en professionaliteit in creatieve vormgeving en DTP. En dat hoor ik terug in wat klanten over Studio SIEN zeggen.

Meer SIEN? Neem gerust contact op!