Kunstschilder

Naast mijn grafische werk schilder ik met acrylverf en laat ik mijn innerlijke wereld in abstracte vormen ontstaan op doek.

Mijn werk is te koop, mail of bel gerust voor een afspraak.

SCHILDERIJ –
H. Catharina van Siena

Afgelopen oktober maakten dominicaans geïnteresseerden een studiereis in het voetspoor van H. Catharina van Siena (1347 – 1380). Geïnspireerd door deze reis maakte ik dit schilderij.

In eerste instantie was het niet bewust mijn bedoeling om een schilderij te maken over de H. Catharina. Ik kwam terug van de reis en had een enorme drang om te gaan schilderen. Zonder plan begon ik en werkte ik de weken erna regelmatig aan het doek. Als ik aan het werk ben denk ik niet veel na. Ik probeer te luisteren naar wat zich aandient en gehoor te geven aan impulsen en behoeften. Mijn ervaring op technisch gebied zet dit als vanzelf om naar het schilderij.

De rode figuur ontstond op het eind van het proces vanuit mijn behoefte naar een verhaal, een richting die benadrukt wilde worden. Nadat mijn familie enthousiast reageerde en het doopte als ‘favoriet van het moment’ hing ik het in december aan de schouw bij ons thuis. Ik gaf het de naam ‘Going home’: het was mijn verlangen naar het schilderen, mijn thuis komen, waar ik aan beantwoord had.

Afgelopen voorjaar besefte ik; ik heb Catharina geschilderd! Ik was stomverbaasd dat ik dat nu pas zag en het drong tot mij door hoe treffend het was geworden. Het klopte ineens allemaal; haar verlangen naar God, haar beelden over de zee, de boom, de brug, rechtop en met al haar vrouwelijkheid op haar doel af.

Rationeel vind ik de teksten van Catharina soms lastig te begrijpen en wringt het. Maar blijkbaar heeft ze toch tot me gesproken op een andere laag en werd mijn ziel geraakt.

H. Catharina van Sien - Sieneke Spiegel

A6 ansichtkaart van Catharina van Siena door Sieneke Spiegel 2022Ansichtkaarten bestellen:
Van het schilderij zijn A6 ansichtkaarten gemaakt.
De kosten voor een setje van 5 kaarten zijn EUR 7,50 plus EUR 2,50 verzendkosten.
Bestellen kan via contact@studiosien.nl

SCHILDERIJ –Liefdevol aanschouwen

Dit werk is geïnspireerd op het liefdevol kijken naar jezelf en naar de ander.

Het zijn twee doeken die bij elkaar een geheel vormen. Het is een verbeelding van die laat zien hoe zachtheid in je blik naar de ander kan zorgen voor groei. Oordeelloos kijken en er voor de ander zijn. Zo kun je samen groeien en belangrijke zaken in beweging zetten.