Eenduidige doorontwikkeling huisstijl

Heb je al een logo of huisstijl?
Maar denk je dat het doorvoeren eenduidiger en beter kan? Daar kan SIEN je mee helpen. Met de bestaande elementen uit een huisstijl maak ik een nieuwe en eenduidige vormgeving. Op creatieve wijze vind ik praktische oplossingen die aansluiten bij wat de organisatie voor ogen heeft.

Doorontwikkeling binnen een huisstijl

Is er behoefte aan nieuwe producten binnen de bestaande huisstijl?
Deze kan SIEN gemakkelijk toevoegen. Dit geeft alleen maar meer inhoud en uitstraling aan je onderneming of organisatie.

Veel ervaring

SIEN werkt samen met communicatieafdelingen van bijvoorbeeld (semi-) overheid-, zorg-, onderwijs- of religieuze instellingen. Samen iets moois maken, daar hou ik van. Vlotte en persoonlijke communicatie, duidelijke korte lijnen in een goede sfeer. Dat is wat je kunt verwachten van SIEN.

Klinkt dit goed? Of heb je nog vragen? Neem contact met me op!

Voor iederéén toegankelijk

Kan iemand met een visuele beperking jouw producten goed tot zich nemen?
Lezen mensen met dyslexie jouw jaarverslag goed?

Producten voor iederéén toegankelijk te maken: ik weet als geen ander hoe belangrijk dit is. Inclusiviteit, een samenleving waarin iedereen alle (online) informatie tot zich kan nemen, is een belangrijk thema voor SIEN. Ik hou in mijn grafische werk rekening met iedereen en ontwerp daarom drempelvrij. Ook geef ik hier advies over.

VOORBEELD ONTWIKKELING HUISSTIJL
StatenlidNU

SITUATIE
Het logo van StatenlidNU was al naar tevredenheid ontworpen, alleen het doorvoeren van de huisstijl kon verbeterd. Elke uiting was anders, en er was teveel speelruimte wat zorgde voor onvoldoende herkenbaarheid.

OPLOSSING
SIEN zorgde voor herkenbaarheid, eenduidigheid en eenvoud in de totale huisstijl.
Door kleuren en huisstijlelementen vast te stellen, duidelijke keuze te maken en dit consistent door te voeren, ontstond er rust en eenduidigheid.
Ook zijn de teksten nu beter leesbaar door de toepassing van heldere typografie.

VOORBEELD ONTWERP EN ONTWIKKELING HUISSTIJL
SEIN expertisecentrum Epilepsie

SITUATIE
De huisstijl van SEIN was nodig aan een opfrisbeurt toe. De organisatie was gehecht aan het logo, dus er moest een oplossing gevonden worden: hoe gebruiken we ons oude logo in een nieuwe omgeving.

OPLOSSING

Aan het bestaande logo voegde SIEN een huisstijlelement toe. In de vorm van een open kader, zodat de verbinding met het wit (de omgeving) werd behouden. Dit nieuwe huisstijl element zorgde voor een vriendelijke en toegankelijke uitstraling en in is de hele huisstijl consistent doorgevoerd. Met veel wit ruimte, zodat er veel aandacht gaat naar de inhoud. Dit komt de leesbaarheid ten goede en is prettig voor de doelgroep.

REACTIE KLANT

Inmiddels heeft Sieneke voor ons een hele nieuwe huisstijl opgezet, een aparte social en ‘Werken bij’ stijl daarbinnen ontwikkeld, en vele folders, banners, vlaggen, mokken en kaartjes voor ons ontworpen. Als communicatie afdeling oogsten wij de complimenten vanuit patiënten, cliënten en eigen medewerkers, maar alle credits zijn natuurlijk voor Sieneke. Dank je wel!