ANDERS SIEN – grafisch en creatief

Naast het maken en ontwikkelen van logo’s en huisstijlen is SIEN ook ANDERS grafisch en creatief  inzetbaar. Bekijk hier enkele projecten:

ONTWERP BROCHURE
synodaal proces: ‘Zij heeft een verhaal’

In het synodale proces 2021-2023 worden de gelovigen om raad gevraagd voor de toekomst van de kerk en de wereld.  Franciscus nodigde daarbij nadrukkelijk ook vrouwen uit. Het Netwerk Katholieke Vrouwen (NKV) nam deze uitnodiging van harte aan en zette zich in dit proces in voor het ophalen van verhalen en verlangens van vrouwen rond de Rooms-Katholieke Kerk. Ruim 2000 vrouwen vulden de vragenlijst in met hun wensen en verlangens over de toekomst van de katholieke kerk. De opbrengst werd omgezet naar een prachtig document onder de titel ‘Zei heeft een verhaal’. studio SIEN verzorgde de vormgeving en opmaak van deze uitgave.

SCHILDERIJ –
H. Catharina van Siena

Afgelopen oktober maakten dominicaans geïnteresseerden een studiereis in het voetspoor van H. Catharina van Siena (1347 – 1380). Geïnspireerd door deze reis maakte ik dit schilderij.

In eerste instantie was het niet bewust mijn bedoeling om een schilderij te maken over de H. Catharina. Ik kwam terug van de reis en had een enorme drang om te gaan schilderen. Zonder plan begon ik en werkte ik de weken erna regelmatig aan het doek. Als ik aan het werk ben denk ik niet veel na. Ik probeer te luisteren naar wat zich aandient en gehoor te geven aan impulsen en behoeften. Mijn ervaring op technisch gebied zet dit als vanzelf om naar het schilderij.

De rode figuur ontstond op het eind van het proces vanuit mijn behoefte naar een verhaal, een richting die benadrukt wilde worden. Nadat mijn familie enthousiast reageerde en het doopte als ‘favoriet van het moment’ hing ik het in december aan de schouw bij ons thuis. Ik gaf het de naam ‘Going home’: het was mijn verlangen naar het schilderen, mijn thuis komen, waar ik aan beantwoord had.

Afgelopen voorjaar besefte ik; ik heb Catharina geschilderd! Ik was stomverbaasd dat ik dat nu pas zag en het drong tot mij door hoe treffend het was geworden. Het klopte ineens allemaal; haar verlangen naar God, haar beelden over de zee, de boom, de brug, rechtop en met al haar vrouwelijkheid op haar doel af.

Rationeel vind ik de teksten van Catharina soms lastig te begrijpen en wringt het. Maar blijkbaar heeft ze toch tot me gesproken op een andere laag en werd mijn ziel geraakt.

H. Catharina van Sien - Sieneke Spiegel

A6 ansichtkaart van Catharina van Siena door Sieneke Spiegel 2022Ansichtkaarten bestellen:
Van het schilderij zijn A6 ansichtkaarten gemaakt.
De kosten voor een setje van 5 kaarten zijn EUR 7,50 plus EUR 2,50 verzendkosten.
Bestellen kan via contact@studiosien.nl

ONTWERP WAAIER
leefstijl en gedragsverandering

Brickhouse Academy geeft verschillende trainingen en nascholingen voor professionals over leefstijl en gedragsverandering. SIEN maakte voor hen diverse grafische producten.

Waaier gedragsverandering product gemaakt door studio SIEN

ONTWERP BOEKOMSLAG en opmaak binnenwerk boeken

studio SIEN heeft voor diverse uitgeverijen en particulieren boekomslagen ontworpen en boeken opgemaakt. Ook in deze producten vind ik het belangrijk dat we samen creëren. Wat zijn jullie wensen en welke sfeer moet het uitstralen? ik denk mee, geef advies en vertaal alles vervolgens naar een passend ontwerp.

GRAFISCHE ILLUSTRATIES
trouwkaarten, boekomslagen, posters, etc.

Deze illustratie is speciaal gemaakt voor een bruiloft. In deze illustratie komen twee verhalen, twee mensen, samen.

Door goed te luisteren naar de verhalen en te voelen welke sfeer er gevangen moet worden maakt SIEN passende grafische beeldverhalen voor elke gelegenheid.

Grafische illustraties studio SIEN